VOLUM

Vårt produksjonsanlegg ligger i Almenningen i Nordfjord. Vi har valgt å samle bearbeiding, overflatebehandling og sammenstilling på ett sted – og i Norge -for å ha kontroll på prosessene. Å samlokalisere produksjonen med salg, innkjøp, produktutvikling og logistikkavdeling gir oss meget god og effektiv kontroll. Vi har gjennom årene bygget opp et høyst moderne anlegg der automatisering har stått i fokus.

Vi produserer på vårt anlegg:

 • Vinduer, vindusdører og skyvedører i aluminium/tre
 • Vinduer, vindusdører og skyvedører i tre

Volumsegmentet er en av 3 segment Nordvestvinduet produserer. Segmentet er vår hovedproduksjon.

Vinduer

Alle karmer leveres i karmdybde 109mm (124mm i alu/tre), noe som er en av markedets dypeste karmer. Dette gir store fordeler i forhold til innfesting i motsetning til tradisjonelle 92 eller 95mm karmer. Karmer leveres  enten med karmanker, uten karmanker eller med forboring for montasjeskruer eller adjufix. Adjufix hylse kan også leveres montert. Rammer kam leveres i dimensjon 55, 68, 80, 88 eller 115 mm.

Toppsving

Utslående, horisontalt glidehengslede vinduer som kan snus 180 grader uten å komme inn i rommet. Dette gjør det enkelt å vaske hele vinduet fra innsiden. Toppsving har som standard ettgreps espagnolettvrider og forsterket hjørnebeslag. Beslaget leveres med herdet sikringsbeslag, sluttstykker i stål med rulle for lett lukking og patentert sikkerhetsespagnolett. Dette gjør vinduet til et av de sikreste vinduene på markedet.

Beslaget leveres med patentert sikringsbeslag og luftesprerre. Begge disse funksjonene sitter på samme side av vinduet, noe som gir enkel betjening uten å måtte slippe taket i vrideren.

Innslående vindu

Vindu som har en moderne konstruksjon og fås både som vanlig sidehengslet, 2-veis svingende/vipp/drei og bunnhengslet. 2-veissvingende vinduer kan leveres med sikringsbeslag, vrider med låsbar dreiefunksjon eller total avlåsbar vrider for økt sikkerhet.

Innslående vinduer kan også tilbys med ekstra sikkerhetssluttstykker for økt innbruddssikkerhet.

Sidehengslet vindu

De tradisjonelle hengsletypene er fremdeles svært populære. Disse har en solid og rimelig konstruksjon og passer godt både til rehablitering og nybygg. Hengslene leveres normalt varmgalvanisert men kan også leveres i hvit og rustfritt.

Topphengslet vindu

Utslående vinduer har en enkel hengsle i topphjørner. Ekstra brede vinduer kan utstyres med flere hengsler plassert på toppkarm.

Vindusdører

Nordvestdøren leveres med espagnolett og vridersystem. Døren leveres som standard med dørhåndtak, langskilt og dobbel sylinder. Systemet gjør døren like godt egnet til en biinngangsdør som en balkongdør. Terskel leveres som 25mm handicapterskel i kompositt eller som høy hardvedterskel.

Espagnoletten Tripact Europa har låskasse med falle og reile. I tillegg har espagnoletten 2 låsepunkter/låsekolver, dvs. 3-punkts lukking. Som ekstra sikkerhet kan døren fås med hakeespagnolett/hakekolver.
Dørhåndtaket betjenes som på en vanlig, moderne ytterdør. Ved avlåsing av døren løftes håndtaket og alle låspunktene trer i funksjon før sylinderen kan låses. Dette gir døren økt innbruddssikkerhet.

Skyvedører

Nordvest skyvedør er en skyvedør med utvendig skyvbart felt. Skyvedøren har svært få beveglige deler og kjennetegnes derfor ved høy driftsikkerhet og lang levetid.
Terskel leveres som handicapterskel i aluminium eller som høy hardvedterskel.

Døren kan fås som 2-felts, 3-felts eller 4-felts (2-fløyet åpning) og alternativt med faste sidefelt. Skyvedøren leveres med 115mm ramtre både på horisontale og vertikale ramtre. Ulike brystningshøyder og sprosseinndelinger kan tilbys. Utenpåliggende sprosser er ikke egnet for skyvedører. Vridersystem kan leveres med innvendig låsknapp eller dobbel sylinder. Døren kan også tilbys med ekstra hakelåskasse ved ekstra sikkerhet.

293.orig.350453774dc5e70042be28324a198b2f

Ytterdører

I volummarkedet forhandler vi ytterdører fra utvalgte produsenter og setter sammen fordelaktive prosjektpakker.
Vår erfaring gir deg trygghet for et riktig valg.

Våre hovedleverandører:
www.jomna.no | www.diplomat.no

295.orig.518f3f0476d4e5e48dff60c54b37e81a

Glass

Glass er et fag i seg selv, vinduene og dørene sine egenskaper endrer seg etter glassvalgene.

I våre vinduer og dører kan vi sette sammen glasspakker som har disse tykkelsene:

 • 26mm
 • 36mm
 • 48mm
 • 70mm

Dette kan gi oss isolasjonsverdier ned mot U=0,6W/m2K og glasspakkene kan bygges opp med sikkerhetsglass, solfunksjonsglass, lydglass, brannglass osv. i et utall varianter. Våre tilbud og ordrer presenteres med komplett glassbeskrivelse og vekt på konstruksjonen om det ønskes.

Lydprodukter

Vi leverer lydklassifiserte vinduer og dører: Våre målinger er foretatt hos Sintef Byggforsk og vi har vinduskonstruksjoner testet ned til Rw+Ctr 51.

Brannprodukter

Vi har branntestede produkter EI30 og EI60. Kontakt våre selgere for muligheter og begrensinger.

297.orig.7844a2e204eacc78bc4349f37dd22ceb

Handelsvarer

Til prosjekter leverer vi svært ofte komplette snekkeripakker

 • Ytterdører
 • Innerdører
 • Foldedører
 • Skyvedørskarmer
 • Ståldører
 • Luker
 • Porter
 • osv.

Vår fagkunnskap gir deg de riktige produktene.